2011-06-29 14:41:41• hírek • Szatmár.ro

Jelentkezés a középiskolákba

Románia-szerte ma kezdődött a középiskolába való jelentkezési határidő. Az űrlapokat június 29 – július 5. között kell kitölteni és leadni.

Az idei évben már nem kellett túlságosan aggódniuk azoknak a diákoknak, akiknek nem sikerült átmenő jegyet írniuk valamelyik képességvizsgán, hiszen bár a jegy beleszámít, ám az ötösön aluli érték nem kizáró jellegű a jelentkezéskor. A képességvizsgák és a négyéves média átlaga alapján nyernek felvételt a középiskolák kilencedik osztályaiba a tanulók.
Szatmár megyében a mintegy 4200 diák közül 1800 tanulónak nem sikerült megírnia az ötöst valamelyik tantárgyból, ám így is beiratkozhat valamelyik középiskolába.

A megjelölt opciók alapján számítógépes elosztással zajló középiskolai felvételi keretében, az iskolák titkárságán június 29-július 5. között töltik ki a beiratkozási lapokat a továbbtanuló diákok adataival, médiáival, az országos értékelésen elért jegyeivel. Az adatokat június 30. és július 6. között vezetik be a számítógépes adatbázisba, amely július 9-én kerül át az Országos Felvételi Központba.

Az első számítógépes elosztás július 12-én lesz, ezt még két elosztás követi a megmaradt helyekre július 22-én, illetve szeptember 5. és 7. között. Az esti oktatásba július 26-27-én lehet iratkozni, a jelentkezőket július 28-án osztják el a rendelkezésre álló helyekre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: